Правителството на Промяната“ постави буквално във фризера развитието на  общините 

...
Правителството на Промяната“ постави буквално във фризера развитието на  общините 
Коментари Харесай

Славена Точева и Бранимир Балачев: „Промяната“ постави във фризера развитието на общините

Правителството на „ Промяната “ сложи безусловно във фризера развиването на  общините  и замрази техните най-важни  планове.

Вече година и половина от началото на новия  програмен период  няма отворена нито една национална стратегия, сподели на конференция националният представител от ГЕРБ/СДС –Варна Славена Точева. Тя уточни, че следва сесия за приемане на бюджета, когато годината към този момент е съвсем преполовена, а и както сподели пред медиите кметът Иван Портних, без отворени национални стратегии, тъй като такива няма. Изработва се План  за интегрирано развиване, без да имаме налице национални стратегии. Обещанията на „ Промяната “ не се случват –като да вземем за пример, механизма за компенсиране на разноските за ел.енергия на общините. В последна сметка виждаме единствено по какъв начин заплатите в Министерски съвет са увеличени със 167 %, а средствата за общините с 1.6%. Предложението ни за 212 млн. лв. повече за финансови разноски за Варна в националния бюджет не бяха признати поради гласовете на Борислав Гуцанов, на Стоян Михалев от Демократична България, на петимата депутати от Политическа партия и на двамата от Има Такъв Народ, които гласоподава против-против Варна и срещу развиването й, напомни Точева. В отговорите на офанзивите, че Община Варна ще взима нов заем, депутатът сподели: Когато „ Промяната “ се тормози за това, още веднъж питаме ръководещите къде и защо се изразходват тези 500 млн.лева дълг, които към този момент по навик  се теглят всеки понеделник?

Като досегашен ръководител на Финансовата комисия в Общински съвет депутатът Бранимир Балачев уточни, че финансовите индикатори и кредитен рейтинг на Община Варна разрешават да се тегли нов заем за огромна капиталова стратегия. Този заем е целеустремен, съответен за избрани планове, по които се регистрира всяка стотинка, това не са пари, които отиват в бюджета и могат да се разпределят по други пера в него. „ Промяната “ си прави политически ПР, без правни и финансови причини против тегленето на общински заем, сподели Балачев, като още веднъж напомни, че петимата депутати от Политическа партия гласоподаваха срещу повече пари за Варна, поради което беше отрязана от бюджета на страната.

Славена Точева сложи проблемите на туризма пред старта на сезона и неналичието на всевъзможни ограничения от страната за развиването на бранша. Тя напомни, че хотелиерите, които подслониха бежанците, карат от два месеца на мускули за тяхната прехрана, а от Кризисния център оповестиха, че едвам тази седмица стартира изплащането на първия транш по 40 лв.. Какво се случва с резервациите за Великден, с абитуриентските балове, откакто бежанците ще освобождават базите след края на май? А какво се случва и със самите бежанци, попита депутатът. Тя напомни, че от форума в ИУ представителите на сектора са излезли с зов към МТ за спешна маркетингова акция и незабавни ограничения при задаващия се трус на украинския и съветския пазар, а и на западния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР